Een auto importeren in 4 eenvoudige stappen

Een auto importeren uit het buitenland hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. We hebben een eenvoudig stappenplan voor je samengesteld.

Stap 1: Bepaal welke auto je wilt hebben

Kijk ook goed of je deze auto wellicht niet beter in Nederland kunt vinden. Redenen om voor een auto uit het buitenland te gaan kunnen zijn dat je er een mooi nieuw Nederlands kenteken op krijgt, je veel meer keuze hebt, de prijzen gunstiger liggen, ze vaak veel completer zijn uitgerust qua accessoires.

Stap 2: Zoek de juiste auto

Deze kun je eenvoudig vinden op een van de buitenlandse occasionsites. In dit artikel kun je alle grote Duitse en Oostenrijkse occasion websites vinden. Heb je liever een Luxemburgse of Belgische occasion, dan kun je die hier vinden.

Stap 3: BPM en transportkosten berekenen

Als je die ene leuke occasion hebt gevonden in het buitenland dan wil je natuurlijk wel weten hoeveel die gaat kosten. Vaak maken de BPM en transportkosten het grootste deel uit van de transportkosten. Hier kun je zien hoe je de BPM kunt berekenen, een overzicht van alle kosten bij autoimport kun je hier vinden.

Stap 4: Nederlands kenteken regelen

Nu je de auto hebt uitgekozen, de aankoop en het transport hebt geregeld wordt het tijd om er een Nederlands kenteken op te regelen. Dat gaat via de RDW (auto identificatie) en ook moet je aan de slag met de Belastingdienst (BPM aangifte). Ook als je auto geen BPM (bijvoorbeeld bij een elektrische auto) heeft dan moet je aangifte van de BPM doen.

Zoals je ziet stelt het niet zoveel voor om een auto te importeren. Je kunt echter veel tijd, zorgen en hoge kosten voorkomen door met een professional aan de slag te gaan. MrWheelson heeft zich gespecialiseerd in het makkelijk maken om een auto uit het buitenland te kopen. Hun slogan is dan ook:

MrWheelson. Alle voordelen van een auto uit het buitenland, maar dan zonder het gedoe.